KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Chlípného policistu odhalila akce Loudil, nyní dostal podmínku

Tříletý podmíněný trest uložil v pátek Okresní soud v České Lípě policistovi Petrovi Křížkovi. Soud kriminalistu uznal vinným z korupce a zneužití pravomoci za to, že v roce 2009 mladým ženám, které sám vyslýchal kvůli banálním kriminálním případům, nabízel beztrestnost za intimní schůzky. Policistu odhalila letos v lednu policejní inspekce při akci nazvané Loudil.


Křížek si hned po vynesení rozsudku podal odvolání, státní zástupce si ponechal lhůtu na odvolání. Případ tak zamíří ke krajskému soudu v Liberci. Křížek, který po celou dobu vinu popíral, ihned po vynesení verdiktu opustil jednací síň a výsledek soudu odmítl komentovat.

„Mám rád sex, rád se seznamuji s ženami, ale setkával jsem se jen s ženami, které o to projevily zájem,“ řekl dříve v průběhu líčení Křížek.

„Bylo bezpečně prokázáno, že se obžalovaný jako policista dopustil činů, které jsou mu kladeny za vinu v obžalobě,“ řekl při čtení rozsudku českolipský soudce Milan Vencl. Podle něj se všechny svědkyně shodly v tom, že byly kontaktovány jen na základě Křížkovy aktivity. „Ani jedna neuvedla, že by ona sama byla iniciátorkou setkání,“ řekl Vencl.

Státní zástupce Miloš Klátik při návrhu trestu hovořil dokonce o tom, že si Křížek z policejní služby udělal erotickou seznamku. Jako velmi závažný označil fakt, že obžalovaný jednal opakovaně, k činům se nepřiznal a svého chování nelituje, naopak se tím spíše chlubí.

„Uložený trest je výchovný,“ sdělil po ukončení jednání soudu spokojeně státní zástupce. Všechny svědkyně vesměs tvrdily, že jim Křížek při výslechu nabízel výhody z toho, když udělají to, co po nich chce. Dívky ve věku okolo dvaceti let kontaktoval za účelem sjednávání soukromých schůzek.

„Asi desetkrát mi volal a psal sms zprávy. Bylo to hnusný,“ prohlásila mladá žena, kterou Křížek vyslýchal kvůli zatajení nalezeného telefonu. Charakter textových zpráv byl prý intimního rázu, Křížek ji měl žádat o orální sex. Obdobné nestandardní chování policisty popsala u soudu i další dívka, která hovořila o tom, že jí Křížek za intimní schůzku zajistí tzv. „třistasedmičku“, tedy podmíněné zastavení trestního stíhání. S další měl mít Křížek podle jeho vlastních slov po výslechu pohlavní styk, dívka to však důrazně popřela.


(Zdroj: Krimi Zprávy Česká Lípa)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

MLYNÁŘÍK VÁCLAV
* 11.2.1969 pohřešovaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín